ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗ LONGCHAMP

Η Longchamp χρησιμοποιεί διάφορες πρωτοβουλίες για τη μείωση των επιπτώσεών της στο περιβάλλον.
Από το 2019, η Longchamp έχει λανσάρει πολλές σειρές προϊόντων χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά.

LE PLIAGE ENERGY, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ECONYL, ΑΠΟ ΤΟ 2022

LE PLIAGE ENERGY, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ECONYL, ΑΠΟ ΤΟ 2022

Αυτή η μοντέρνα και unisex σειρά συνδυάζει τη δημιουργικότητα και τον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό. Εμπνευσμένο από αθλητικά ρούχα, ενσωματώνει την εφευρετικότητα μέσα από τις πρακτικές του λεπτομέρειες και είναι καινοτόμο στη χρήση υφασμάτων Econyl.

Το σώμα της τσάντας είναι κατασκευασμένο από καμβά Econyl, το οποίο είναι πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πολυαμίδιο, κοινώς γνωστό ως νάιλον. Το ανακυκλωμένο πολυαμίδιο προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως δίχτυα ψαρέματος, χαλιά, χαλιά και βιομηχανικά απόβλητα.

LE PLIAGE GREEN ΑΠΟ ΤΟ 2021

LE PLIAGE GREEN ΑΠΟ ΤΟ 2021

Το 2021, η Longchamp άνοιξε νέους δρόμους με μια νέα ανακυκλωμένη έκδοση του εμβληματικού σχεδιασμού Le Pliage Original. Τα Le Pliage Original & Le Pliage Green κατασκευάζονται πλέον μόνο από καμβά που παράγεται με ανακύκλωση.

Διαθέσιμο σε πολλά χρώματα, το σώμα της τσάντας είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυαμίδιο, κοινώς γνωστό ως νάιλον. Το ανακυκλωμένο πολυαμίδιο που αποτελεί τον καμβά για το Le Pliage Green προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως δίχτυα ψαρέματος, χαλιά, χαλιά και βιομηχανικά απόβλητα.

Προσφέρει μια δεύτερη και πιο ευγενική ζωή στα υλικά που χρησιμοποιούνται (Πιστοποίηση GRS 4.0).

LONGCHAMP EYEWEAR, ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ

LONGCHAMP EYEWEAR, ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ

Μερικοί από τους βασικούς σκελετούς της συλλογής γυαλιών Longchamp είναι κατασκευασμένοι με φυτική ρητίνη. Η φυτική ρητίνη είναι κατασκευασμένη από καστορέλαιο, μια καθαρότερη εναλλακτική λύση στα τυπικά πλαστικά με βάση το πετρέλαιο. Σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, η Longchamp παρουσιάζει ελαφριά και ανθεκτικά ποιοτικά κουφώματα κατασκευασμένα με τουλάχιστον 45% φυτική ρητίνη. Η διαδικασία ξεκινά όταν συλλέγονται τα φυτά καστοριάς για τα φασόλια τους. Το λάδι συμπιέζεται από τα φασόλια και μετατρέπεται σε σφαιρίδια τα οποία λιώνουν και εγχέονται σε σκελετούς γυαλιών.

ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Η LONGCHAMP ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ;

Μία από τις ιδρυτικές πράξεις του Οίκου είναι η αναζήτηση λύσεων μέσω της καινοτομίας και της δημιουργίας. Έτσι, το πρώτο προϊόν Longchamp, η δερμάτινη πίπα, ήταν από μόνος του μια καινοτομία και ήταν η μοναδική του συσκευασία που το έκανε επιτυχημένο.

Κάθε μέρα, οι ομάδες του Οίκου Longchamp δοκιμάζουν, βελτιστοποιούν και αναπτύσσουν νέα καινοτόμα έργα. Αυτές οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην έρευνα σε διεργασίες ή πρώτες ύλες που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των οικολογικών επιπτώσεων των προϊόντων. Έτσι, για την τσάντα Le Pliage, οι ομάδες της Longchamp ανέπτυξαν έναν νέο καμβά του οποίου οι δύο πλευρές είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, κατασκευασμένο από πλαστικά απορρίμματα, ιδιαίτερα από ανακυκλωμένα μπουκάλια.

Top