ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

Η οικογενειακή μας επιχείρηση και σε ανθρώπινο μέγεθος επηρεάζεται έντονα από τη βιοτεχνική μας κουλτούρα, την αγάπη μας για τα όμορφα υλικά και τον σεβασμό μας για τη δουλειά του άλλου. Αυτό το υπόβαθρο και αυτές οι αξίες αποτελούν τη βάση της πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης του Longchamp. Ως κατασκευαστής, η ευθύνη μας ξεκινά από τα γαλλικά εργαστήρια, όπου πάντα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επεξεργασία των υλικών και στις διαδικασίες παραγωγής.

Που κατασκευάζονται τα προϊόντα Longchamp;

Που κατασκευάζονται τα προϊόντα Longchamp;

Από την ίδρυσή της το 1948, η Longchamp έχει ανοίξει έξι εργοστάσια παραγωγής στη Δυτική Γαλλία (στο Mayenne, στη Vendée, στο Maine-et-Loire και στην Orne). Ταλαντούχοι άνδρες και γυναίκες έχουν διατηρήσει τη δερμάτινη χειροτεχνία αυτής της οικογενειακής επιχείρησης για περισσότερα από 70 χρόνια. Αυτές οι εγκαταστάσεις απασχολούν πάνω από 800 άτομα με σπάνια τεχνογνωσία, κατανεμημένα σε 25 εργαστήρια. Εκτός από αυτό το εργοστασιακό δίκτυο υπάρχουν δύο εγκαταστάσεις παραγωγής στο εξωτερικό, στην Τυνησία και τον Μαυρίκιο. Τέλος, η μάρκα χρησιμοποιεί και συνεργαζόμενα συνεργεία στη Γαλλία, την Κίνα, τη Ρουμανία και το Μαρόκο. Ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση των εργαστηρίων, το «made by Longchamp» διασφαλίζει τη συνεπή κατασκευή προϊόντων που πληρούν όλα τα ίδια πρότυπα ποιότητας. Επιπλέον, η Longchamp είναι διαφανής ως προς το πού συναρμολογούνται τα σχέδιά της, εμφανίζοντας τις πληροφορίες στις ετικέτες μέσα στις τσάντες της.

Γιατί η Longchamp συνδυάζει την ποιότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη;

Γιατί η Longchamp συνδυάζει την ποιότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη;

Όπως όλοι οι ειδικευμένοι τεχνίτες, η Longchamp δεσμεύεται για προϊόντα μεγάλης διάρκειας. Αυτή είναι η πρώτη δέσμευση του οίκου απέναντι στο περιβάλλον: διασφάλιση ότι οι πελάτες του μπορούν να διατηρούν τα προϊόντα που αγοράζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, να τα φροντίζουν και να τα μεταδίδουν. Επιπλέον, επειδή η Longchamp αισθάνεται υπεύθυνη για τα προϊόντα της πολύ καιρό αφότου έχουν φύγει από τις μπουτίκ, ο οίκος είναι περήφανος που διασφαλίζει ότι μπορούν να επισκευαστούν, όποτε είναι δυνατόν. Για το σκοπό αυτό, μια υπηρεσία επισκευής - που επεξεργάζεται 60.000 προϊόντα κάθε χρόνο, μερικά από τα οποία είναι πολύ παλιά - είναι διαθέσιμη στους πελάτες. Η ανάληψη μεταχειρισμένων ή τυχαία κατεστραμμένων προϊόντων, η αποκατάστασή τους και η παράταση της διάρκειας ζωής τους κατά αρκετά χρόνια, δεν είναι μόνο ικανοποιητικό για τους πελάτες, αλλά συμβάλλει επίσης στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Η Longchamp πάντα θεωρούσε ότι ένα όμορφο προϊόν πρέπει να επισκευάζεται και ότι το να του δώσεις μια δεύτερη ζωή είναι πηγή υπερηφάνειας.

 Πώς διασφαλίζει η Longchamp τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού της;

Πώς διασφαλίζει η Longchamp τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού της;

Η πίστη βρίσκεται στο επίκεντρο της σχέσης μεταξύ της Longchamp και των διαφόρων προμηθευτών στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Ο οίκος έχει προωθήσει μια σταθερή συνεργασία με τους προμηθευτές του σε δέρματα, υφάσματα, πόρπες, αξεσουάρ και συσκευασίες - πολλοί από τους οποίους συνεργάζονται με τον οίκο για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Αυτή η μακροχρόνια συνεργασία εγγυάται τη συνέπεια στην παραγωγή και τη βιώσιμη ποιότητα των προϊόντων. Όπως και η Longchamp, αυτοί οι προμηθευτές είναι οικογενειακές επιχειρήσεις. Ο Οίκος διατηρεί στενούς δεσμούς με τους προμηθευτές του. Βασισμένες στην εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό, αυτές οι προνομιακές σχέσεις επιτρέπουν στη Longchamp να δεσμεύεται για περιβαλλοντική ευθύνη σε όλο τον κύκλο παραγωγής της.

Ποιες είναι οι προσπάθειες της Longchamp για τη μείωση των απορριμμάτων;

Ποιες είναι οι προσπάθειες της Longchamp για τη μείωση των απορριμμάτων;

Ο οίκος εμπλέκεται σε μια διαδικασία συνεχούς προόδου και βελτίωσης όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων στα εργαστήρια, τις μπουτίκ και τα κεντρικά του γραφεία σε όλο τον κόσμο. Το ποσοστό ανάκτησης των απορριμμάτων τους είναι ένας από τους βασικούς δείκτες, που παρακολουθείται από το Τμήμα Ποιότητας και Περιβάλλοντος του Σώματος. Το 2020, τα εργαστήριά μας μπόρεσαν να ανακυκλώσουν ή να επαναχρησιμοποιήσουν το 100% των πλαστικών απορριμμάτων τους, το 100% των απορριμμάτων χαρτιού και χαρτονιού, το 100% των απορριμμάτων ξύλου τους, το 100% των μετάλλων τους και το 100% των υπολειμμάτων καμβά από τις τσάντες "Le Pliage». Ειδικές ομάδες δημιουργούν συνεργασίες με διάφορους οργανισμούς για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων λύσεων ανακύκλωσης. Όσον αφορά τις συσκευασίες και το χαρτί, η Longchamp ευνοεί τα πιστοποιημένα από FSC υλικά, ένα οικολογικό σήμα που εγγυάται τη βιώσιμη διαχείριση των δασών, την ευημερία των δασικών εργαζομένων, την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών. Όποτε είναι δυνατόν, η μάρκα ανακυκλώνει διάφορα υλικά όπως σκραπ δέρμα, υφάσματα, παλέτες, χαρτόνι, πλαστικό, χαρτί κ.λπ., για να τους δώσει μια δεύτερη ζωή. Ειδικές ομάδες δημιουργούν συνεργασίες με διάφορους οργανισμούς για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων ανακύκλωσης. Οι ομάδες ανάπτυξης και παραγωγής διερευνούν επίσης τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συλλογές.

Πώς δεσμεύεται η Longchamp να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2;

Πώς δεσμεύεται η Longchamp να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2;

Στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των εργαστηρίων της, η Longchamp δίνει προτεραιότητα σε άφθονο φυσικό φως για να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα φωτισμού που απαιτείται και εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις μόνωσης, θέρμανσης και κλιματισμού για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Το 2021, η Longchamp ανακαίνισε προσόψεις αξίας 8000 m2 στα εργαστήριά της στο Segré. Τα τριπλά τζάμια των νέων προσόψεων υψηλής θερμικής απόδοσης επιτρέπουν επίσης περισσότερο φυσικό φως. Όλες οι μπουτίκ και τα εργαστήρια της Longchamp στρέφονται σταδιακά σε συστήματα φωτισμού LED, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το κέρδος θερμότητας. Για μια παγκόσμια εταιρεία όπως η Longchamp, οι αεροπορικές μεταφορές, τόσο για ανθρώπους όσο και για αγαθά, αποτελούν σημαντική αιτία εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Για να περιοριστεί ο αντίκτυπός του, όλοι οι εργαζόμενοι της Longchamp παγκοσμίως έχουν σταματήσει να πετούν για επαγγελματικά ταξίδια που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από 4 ώρες με το τρένο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις τηλεδιάσκεψης και τηλεδιάσκεψης με στόχο τον περιορισμό των ταξιδιών. Για τη μεταφορά των εμπορευμάτων της, η Longchamp δίνει προτεραιότητα στη ναυτιλία δια θαλάσσης, η οποία αναγνωρίζεται ως η λιγότερο ρυπογόνος λύση και ελαχιστοποιεί τη χρήση των αεροπορικών μεταφορών. Για τις οδικές μεταφορές, η εταιρεία επιλέγει παρόχους υπηρεσιών που έχουν πλήρη επίγνωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων (χρησιμοποιούνται οχήματα υβριδικών, ηλεκτρικών και φυσικού αερίου). Από τότε που ιδρύθηκε, η Longchamp θεωρεί ζωτικής σημασίας την αρχιτεκτονική ποιότητα των χώρων παραγωγής της και την ενσωμάτωσή τους στο περιβάλλον. Με τα χρόνια, 12.500 δέντρα φυτεύτηκαν γύρω από τα εργαστήριά μας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα τους. Οι φράχτες που χαρακτηρίζουν το τοπίο της δυτικής Γαλλίας διατηρούνται και συντηρούνται, ωφελώντας τη βιοποικιλότητα. Από το 2019, έχουν φυτευτεί 85 είδη δέντρων, συμπεριλαμβανομένου ενός κλασικού οπωρώνα με υψηλό στέλεχος. Το 2020, οι κυψέλες εισήχθησαν σε αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα.

Footer Image

Για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την περιβαλλοντική πολιτική της Longchamp, γράψτε στη διεύθυνση: rse@longchamp.com

Top